Краток историјат

АIRCOOL е основан 2014 година, водена од сопсвената визија за претприемништво од Дипломиран машински инженер - Игор Петковски, самодокажување, постојан развој, пазарно стопанисување и почитување на конкуренцијата и потребите на пазарот за инженерски работи во Македонија.

Со големо искуство од далечната 1999 година, продолжува со надградување и реализирање со јасно дефинирани стратешки цели кои се насочен кон проширување на дејности од областа на инженерсвото, како и проширување на работата на пазарот со опрема и материјали за греење и  ладење.

Нашата заложба е грижа на животната средина, природните ресурси, намалување на влијание врз животната средина, како и намалување на глобалното загадување, користејќи ги производите и услугите што ги нудиме, зголемување на енергетска ефикасност и имплементација на стандарди ISO 9001: 2008 и ISO 14001

Брендови

Hisense лого

damvent

fanturk